Treci la conținutul principal

Ultimele trei zile de FITO

Categoria:

Festivalul Internațional de Teatru Oradea se apropie încet, încet de final. Mai sunt doar trei zile în care ne vom putea bucura de evenimentele propuse de Teatrul Regina Maria în cadrul festivalului.

Vineri, 29 septembrie sunteți invitați de la ora 12:00 la colocviul coordonat de criticul de teatru Mircea Morariu și organizat în parteneriat cu AICT Teatrologie, care ne va aduce „Argumente în favoarea unui festival de teatru scurt. Istoric, deveniri, dominante tematice şi estetice. Controverse”.

De la ora 16:00, pe scena mobilă din Piața Unirii „Scufița Roșie” pornește încrezătoare înspre casa bunicuței ei, fără să știe ce pericole o pândesc în pădure. De la ora 17:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, REACTOR Cluj Napoca vă invită la spectacolul „M.I.S.A. PĂRUT”, de Alexa Băcanu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu.

De la ora 19:00, la Sala Mare se va juca „Cabinierul”, de Ronald Harwood, în varianta propusă de regizorul Ovidiu Caița, de la Teatrul de Nord Satu Mare, iar de la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul „Jean Bart” Tulcea propune publicului orădean spectacolul „Oleanna”, de David Mamet, regia Vlad Cristache.

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16:00, criticul de teatru Elisabeta Pop vă invită la lansarea volumelor „Teatrul: intrigă și iubire”, care va avea loc la librăria R&R bookstores and coffee houses. De la ora 19:00, la Sala Arcadia, sunteți așteptați la un recital memorabil, susținut de actorul Emil Boroghină: „Bérenger”,  după „Ucigaş fără simbrie” de Eugène Ionesco, regizat de Alina Hiristea. De la ora 21:00, la Sala Mare a Teatrului, „Cafeneaua Pirandello” vă poftește în universul său oniric și fantomatic. Tot de la ora 21:00, în Piața Unirii, Teatrul „Aureliu Manea” din Turda vă așteaptă la spectacolul stradal nonverbal „Origini”.

Duminică, 1 octombrie, înainte de a anunța marii câștigători ai ediției a XXIII-a a Festivalului de Teatru Scurt, poposim la Sala Mare, de la ora 18:00, la spectacolul „Ursul”, de A.P. Cehov, în regia lui Felix Alexa, de la Teatrul de Stat Constanța, cu care se va încheia, de altfel, concursul. După spectacolul constănțean, cu multă emoție și nerăbdare, vor fi decernate premiile Festivalului de Teatru Scurt.

Seara se va încheia cu două spectacole semnate de teatrele orădene: la ora 19:00, la Sala Arcadia, „Baraca”, de Aiat Fayez, regizat la Teatrul Regina Maria de Tudor Lucanu și de la ora 20:00, la Sala Studio Szigligeti „Coliziuni”, regizat de Dimény Levente la Teatrul Szigligeti și cu un concert extraordinar„Filip Band”, de la ora 21:00, la scena mobilă amplasată în Piața Unirii.

Spectacolele care sunt programate în Piața Unirii fac parte din proiectul „Artiștii invadează strada” și au intrarea liberă.

De asemenea, nu uitaţi să treceţi înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze pe la foaierul din stânga de la intrarea principală în teatru unde se află „Colțul Cititorilor”, amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffee houses.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul