Treci la conținutul principal

FITO 2017 | ZIUA 5

Categoria:

Au trecut deja patru zile din Festivalul Internațional de Teatru Oradea, timp magic în care ne-am bucurat de 16 evenimente culturale diverse și fascinante. Festivalul continuă și în ziua a cincea  cu trei spectacole de teatru și un concert folcloric.

Ziua de festival începe, de data aceasta, de la ora 19:00 cu două spectacole remarcabile. Teatrul Nottara din București vă invită la Sala Mare pentru a viziona spectacolul „Totul e relativ”, de Alan Ayckbourn, regizat de Felix Alexa, un spectacol care „îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, cu un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă” (Felix Alexa).

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați propune de la aceeași oră, la Sala Arcadia, spectacolul „FAT PIG”, de Neil LaBute, regizat de Laura Moldovan (nerecomandat persoanelor sub 14), care propune, pornind de o poveste simplă de dragoste, ce dobândește nuanțe când comice, când tragice, o adevărată radiografie a mentalităților contemporane.

De la ora 18:00, pe scena mobilă amplasată în Piața Unirii,  Ansamblul Artistic și Profesionist Crișana îi invită pe iubitorii de folclor la concertul extraordinar „Din Bihor până-n Banat”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Artiștii invadează strada”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor și este oferit gratuit publicului.

De la ora 21:00, Teatrul Național „I. L. Caragiale” București vă așteaptă la spectacolul „Fetița soldat”, de Mihaela Michailov, regia Silvia Roman, o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, care poartă cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna, un one woman show puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului.

De asemenea, nu uitaţi să treceţi înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze pe la foaierul din stânga de la intrarea principală în teatru unde se află „Colțul Cititorilor”, amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffee houses.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

teatrul oradea 16 2023

SPONSORI

Parteneri Media

PARTENERI DE MOBILITATE

Organizatori

Cu sprijinul