Treci la conținutul principal

FITO 2017 | ZIUA 3

Categoria:

Festivalul Internațional de Teatru Oradea continuă cu și mai multe surprize! Astăzi, 23 septembrie, ne așteaptă o zi plină de evenimente extraordinare, în care ne vom putea bucura de patru spectacole de teatru și o lansare de carte.

Ziua de festival începe cu un eveniment dedicat teatrului și cărții. Doamna Florica Ichim, critic de teatru și redactor șef la revista „Teatrul azi” lansează cartea „Ciulei acasă și în lume”, un omagiu adus unei personalităţi covârşitoare care, prin opera sa a îmbogăţit discret, dar pătrunzător, cultura teatrală a lumii. Lansarea va avea loc la librăria R&R de pe strada Republicii, de la ora 16:00.

De la ora 17:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, vă așteptăm la spectacolul „Open”, produs de Asociația Reciprocă în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group și regizat de Leta Popescu. Spectacolul abordează tema sexualității, punând pudoarea în paranteză și chestionând în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde. Nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad vă invită la spectacolul „Orașul nostru”, adaptat după piesa lui Thornton Wilder și regiat de Cristian Ban, care, pornind de la interviuri, cărți și fotografii din arhiva Muzeului de Istorie, oglindeşte scene, personaje și povești fascinante ale orașului Arad.

De la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului, „Soldatul de ciocolată”, de George Bernard Shaw, în regia lui Andrei Șerban, montat la Teatrul Odeon din București ne invită să ne vindecăm prin râs de iluziile patriotismului fals și de absurditatea intențiilor și acțiunilor noastre.

Seara se va încheia cu spectacolul propus de Teatrul Tineretului Piatra Neamţ: „Un stejar”, de Tim Crouch, regizat de Bobi Pricop, de la ora 21:30, la Sala Arcadia. Va urca pe scenă, alături de actorul teatrului din Piatra Neamţ, îndrăgitul actor orădean Richard Balint, care a acceptat provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului.

De asemenea, nu uitaţi să treceţi înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze pe la foaierul din stânga de la intrarea principală în teatru unde se află „Colțul Cititorului”, amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffeehouses.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

teatrul oradea 16 2023

SPONSORI

Parteneri Media

PARTENERI DE MOBILITATE

Organizatori

Cu sprijinul