Treci la conținutul principal

ZIUA A DOUA | FITO 2017

Categoria:

Festivalul Internațional de Teatru Oradea a fost deschis cu un ropot de aplauze pentru premiera spectacolului „Regele Cerb”, o adaptare după basmul teatral al lui Carlo Gozzi, regizat de Alexandru Colpacci la Teatrul Regina Maria.

În cadrul ceremoniei de deschidere s-a înmânat și premiul „Concursului de creație dramatică dedicat piesei scurte”, care, la hotărârea juriului format din redactorul șef al Revistei Familia – Ioan Moldovan și criticii de teatru Claudiu Groza și Elisabeta Pop, a fost oferit doamnei Crista Bilciu, pentru textul „Sub-Soul”.

Astăzi, 25 septembrie, în a doua zi de festival, vă invităm să vă bucurați de patru spectacole extraordinare. Ziua va începe de la ora 17:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor (fosta sală studio) cu un one-woman show scris și regizat chiar de câștigătoarea „Concursului de creație dramatică”, doamna Crista Bilciu. Spectacolul „Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi (Anda Saltelechi), urmărind parcursul vieții sale de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin.

De la ora 19:00 spectatorii sunt invitați la Sala Mare a Teatrului pentru a se bucura de cel mai iubit musical al Teatrului Regina Maria: „Scripcarul pe acoperiș”. De la aceeași oră, la Sala Arcadia, „Alte trei surori” plâng, râd, dansează, iubesc şi aşteaptă… publicul pentru a împărtăși emoția spectacolului. O producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în distribuția căreia o veți putea revedea pe Simona Codreanu, care a jucat timp de doi ani și pe scena teatrului orădean.

Seara se încheie cu un spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare: „Edmond”, după David Mamet, regia Andrei Dinu, care se va juca de la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o odisee dureroasă, în care protagonistul acumulează trăiri și senzații, traversând bordeluri și cluburi de noapte, fără a-și pierde forța, fie ea și cinică, de a visa.

Vă așteptăm să fiți alături de noi și să vă bucurați de magia spectacolului în fiecare zi a Festivalului Internațional de Teatru Oradea. Lăsați pentru câteva zile realitatea să cadă pe planul secund și permiteți fanteziei și universului imaginar să-i ia locul.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul