Treci la conținutul principal
Categoria:

FAT PIG

„FAT PIG” de Neil LaBute, este o comedie amară despre subiecte inconfortabile, despre cât curaj avem să fim noi înșine, despre lașitatea în fața unei societăți crude care, aparent, tinde spre perfecțiune dar în realitate pune foarte multă presiune asupra noastră. Această perfecțiune ajunge să o simulăm afișând FORME stabilite de societate ca fiind imaginea perfecțiunii, dar care ajunge doar la formă pentru că fondul se pierde în această uniformizare. „Fat Pig” este povestea unui tânăr corporatist care se îndrăgostește de o simpatică bibliotecară supraponderală, doar că prietenii și colegii de la firmă reacționează puternic la aflarea veștii despre relația „nepotrivită” a tânărului. Lumea „perfectă” a corporatiștilor versus lumea jovială și optimistă a lui Helen. Societatea are reguli în care forma contează, judecata se face la suprafață, iar fondul este trecut cu vederea.

Textul lui LaBute este foarte puternic, scris aparent ușurel, cu replica directă, simplă, vie, plină de umor, dar de o profunzime aparte. Este exact așa cum este mesajul acestui text, aparent o poveste simplă de dragoste, când comică, când tragică, în profunzime o dramă a societății moderne în care generației tinere îi sunt inoculate forme perfecte după care trebuie să-și clădească existența.O adevărată radiografie a mentalităților contemporane. LaBute declară că se regăsește în Fat Pig, că textul lui povestește despre slăbiciunile omenești și despre dificultatea multor oameni de a le face față de a trăi cu ele sau de a le depăși pentru ceva în care cred.

Teatrul are puterea să scormonească în interiorul nostru și să scoată la iveală gânduri, reacții, emoții nebănuite. Asta sperăm și noi să facă povestea lui Tom și Helen.

Regia: Laura Moldovan
Scenografia: Ioan Bocoș
Coregrafia: Elena Anghel
Traducerea: Irina Velcescu

Distribuţia:
Helen – Oana Mogoș
Carter – Vlad Volf
Tom – Ciprian Brașoveanu
Jeannie– Flavia Călin

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Vă aşteptăm la teatru!

CUMPĂRĂ BILET!

Alte Evenimente

Afis web Eu pentru cine votez c337408d

31 mai, ora 19:00
Locație: Piața Unirii – tramvai – Parcul 1 decembrie
Teatrul Regina Maria Oradea

Afis web Eu pentru cine votez c337408d

Sâmbătă, 1 iunie
Locația: Piața Unirii – Tramvai – Parcul 1 Decembrie – Tramvai
🎭 Teatrul Regina Maria Oradea

teatrul oradea 16 2023

SPONSORI

Parteneri Media

PARTENERI DE MOBILITATE

Organizatori

Cu sprijinul