Treci la conținutul principal
Categoria:

MIGRAAANŢI SAU PREA SUNTEM MULŢI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ

„Migraaaaanţi sau Prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă”, de Matei Vişniec, regia artistică Ovidiu Caiţa, scenografia Oana Cernea, prezintă un subiect fierbinte al Europei de astăzi, confruntată cu valul de migrabţi din Orient, care asaltează continentul de pe mare. Spectacolul este conceput dintr-o succesiune de scene, care prezintă întâmplări petrecute pe traseul urmat de migranţi, de pe ambarcaţiunea care îi transportă peste mare, cu grupul de călăuze cinice, care îi tratează ca pe o marfă, dar, îşi prezintă bunele intenţii, dându-le migranţilor instrucţiuni de comportament pe mare, apoi, în Europa. Dar, intruşii, care nu şi-au plătit „biletul” sunt aruncaţi în mare, echipaţi cu nişte veste de salvare ce se dovedesc contrafăcute. Apoi, ne întâlnim cu groparul de pe o insulă, „îndurerat” de faptul că nu mai poate face faţă la îngroparea înecaţilor, aduşi zilnic pe ţărm de valurile mării, cu negustorul de organe, pentru care migranţii reprezintă o afacere bănoasă, cu o familie de oameni de pe continent, care nu înţelege ce se întâmplă, dar, încearcă să facă faţă situaţiei, „omeneşte”. Povestea nu are un erou principal, ci mai mulţi eroi, unii pozitivi, alţii negativi, care se ciocnesc, se despart, se reîntâlnesc, într-o stare de alertă şi agitaţie continuă.

Textul lui Vişniec, aşa cum mărturiseşte autorul, nu este unul politic, nici unul social, ci, „este despre oameni”. E vorba despre oamenii care se confruntă cu o sitaţie nouă, extremă, şi se comportă diferit în faţa unor situaţii dramatice sau, chiar, tragice.

Distribuţia:

Bărbatul (Igor), tipul cu geanta diplomat: Marian Stan
Nevasta (Maricika), bătrâna musulmană: Camelia Ghinea
Înaltul responsabil politic: Dan Mirea
Consiliera înaltului responsabil politic (Georges), prezentatoarea I, prostituata I: Ileana Căprariu
Unul din traficanţi (Fehed), groparul: Marius Tudor
Prezentatorea II, traducătoarea, Samija, prostituata II: Andrada Samoilă
Traficantul şef: Sorin Fruntelată
Prezentatoarea III, prostituata III: Roxana Olşanschi
Traficant (Ali), travestitul: Florin Ibraşi
Elihu: Valentin NeacşuSufleor: Nicoleta Giura

Regia: Ovidiu Caiţa

Scenografia: Oana Cernea

Autor: Matei Vişniec

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Vă aşteptăm la teatru!

CUMPĂRĂ BILET!

Alte Evenimente

ADEVĂRUL

9 IUNIE, ora 17:00
Locație: Sala Transilvania
Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara

JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE

8 IUNIE, ora 21:00
Locație: Sala Transilvania
Teatrul de Stat Constanța

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul