Treci la conținutul principal

LEGENDA SFÂNTULUI BEȚIV

Legenda Sfantului Betiv – Andreas este un ”clochard” în Parisul mijlocului de secol XX. Înnoptează pe sub podurile Senei, se acoperă cu presa furată zilnic de prin tomberoanele răsturnate pe trotuare, își petrece timpul împreună cu o mână de cerșetori la fel de zdrențăroși ca și el. Singura deosebire față de grupă: Andreas este un bețiv fericit care a făcut din alcool un sprijin în viață, o filozofie, un crez.

Un binevoitor, îi oferă o sumă importantă, care ar trebui să-i schimbe destinul. Andreas acceptă, își ia obligația sfântă de a înapoia banii, dar îi cheltuiește pe Absintul devenit corolarul vieții lui. Intră într-un lanț al minunilor, în care de fiecare dată când rămâne fără banii pregătiți de a fi restituiți, se ivește o întâmplare prin care Andreas primește din mâna destinului exact suma necesară. Și de fiecare dată îi cheltuiește, în numele iubirii, sau al prieteniei sau al filozofiei lui bahice.

Și totuși în numele demnității care nu l-a părăsit niciodată, se străduiește să înapoieze suma ce i-a fost fără cererea lui oferită. Într-un târziu împrumutul i se prescrie, dar Andreas moare nefericit pentru că nu a putut împăca bucuriile vieții cu profilul de om demn așa cum a jinduit mereu să fie.

Distribuția:
Andreas Kartak: Philipp KAPLAN
Domnul respectabil: Geirun TINO
Doamna rafinată, Karoline, Therese: Constantina-Elisabeta VANCA
Vânzătoarea: Viktoria DEIXLER
Domnișoarea din hotel: Valentina GRILLO
Kanjak, Woitech, Un polițist: Daniel GAVRIS

Spațiul scenic, dramatizarea, regia: Geirun TINO
Eclerajul: Madeleine Steinwender

TRAILER

Alte Evenimente

Concert ZDOB și ZDUB

Categoria: ,

4 IUNIE, ora 21:00
Locația: Piața Unirii

MASS

Categoria: ,

5 IUNIE, ora 17:00
Locația: Sala Transilvania
| Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Unteatru

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul