Treci la conținutul principal

IERBAR

9 IUNIE, ora 20:00
Locația: Sala Mare
| Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”

un spectacol de Radu Afrim, scenografia: Irina Moscu

Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută – UNITER 2023

Durata spectacolului: 2 h 20 min (cu o pauză)

Scenariu, Ilustrație muzicală: Radu AFRIM
Scenograf: Irina MOSCU
Dramaturg de scenă: Andreea RADU
Light designer: Cristian NICULESCU
Video: TRUCZA Samu
Asistent regie: Dragoș STOENESCU
Asistent scenografie și costume: Doró SIKÓ

Distribuția:
Róza – Katalin Berekméri
Viorel (Stalker) – Nicu Mihoc
Darius Mureșan – Alex Stoicescu
Calița – Laura Mihalache
Rebeca – Cristina Holtzli
Sora 1 – Loredana Dascălu
Sora 2 – Georgiana Ghergu
Profa – Mihaela Mihai
Piticu – Luchian Pantea
Ea – Elena Purea
El – Theo Marton
Dia – Ale Țifrea
Cameraman- Radu Anastas

O meditaţie poetică despre viaţă, având ca sursă de inspiraţie poezia însăşi, dar şi natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită – filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim – asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar şi cupluri în vârstă. Acestea se află în faze existenţiale diferite, dar fragilitatea, dorinţa de iubire şi de comuniune, precum şi conştiinţa că totul e efemer le impregnează fiecare gest şi acţiune. În freamătul nesfârşit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri şi stele, un univers deopotrivă familiar şi misterios-fascinant, de care suntem, în esenţă, inseparabili.
IERBAR e o experienţă teatrală multisenzorială, dar şi una interioară, o călătorie în care magicul însoţeşte concretul aşa cum, atunci când respirăm în ger, nu putem opri şuvoaiele de aburi să ne încadreze volatil chipurile.
– RADU AFRIM

Unanim considerat de către critică şi publicul larg unul dintre cei mai importanţi oameni de teatru de după Revoluţie, Radu Afrim a marcat prin creaţia sa ultimele două decenii şi a prezentat publicului o operă teatrală unitară, dar variată, caracterizată prin nonconformism, fler pentru imagini vizuale care frapează, compoziţii scenice elaborate, jocuri actoriceşti intense şi un sincretism al artelor vizuale exprimat într-o manieră deopotrivă sofisticată şi accesibilă. În ultimii ani, Radu Afrim a început să semneze şi textele spectacolelor sale, fiind totodată implicat şi în realizarea universului lor sonor. Creaţia sa a fost distinsă cu numeroase premii, printre care 3 Premii UNITER pentru Cea mai bună regie. Spectacolul IERBAR marchează întoarcerea la compania română a Teatrului Naţional Târgu-Mureş după mai bine de 20 de ani.

TRAILER

Alte Evenimente

Concert ZDOB și ZDUB

Categoria: ,

4 IUNIE, ora 21:00
Locația: Piața Unirii

MASS

Categoria: ,

5 IUNIE, ora 17:00
Locația: Sala Transilvania
| Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Unteatru

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul