Treci la conținutul principal
Categoria:

AGAMEMNON

Agamemnon face o radiografie critică omului contemporan și are intensitatea unei curse de Formula 1. Cei trei eroi aleargă haotic printre raioanele de la supermarket, unde se luptă să nu piardă controlul asupra propriei lor vieți.
Personajele de tip homo consumens (ancorate psihanalitic în stadiul oral) uită să fie și se concentrează pe a avea.

Înfruntă natura, luând-o peste picior, ritualizează obiectele casnice și răstoarnă în fața noastră balastul cumplit care ne îngroapă zi de zi. Obsedați să se povestească, aceste creiere spălate, acești oameni robotizați ating totuși numeroase adevăruri umane în dicteul lor automat, denunțând ororile lumii noastre. Dorința lor de a cumpăra este egală cu dorința de nemurire. Clișeele frumos ambalate se demitizează prin aducerea în scenă a acestei familii plasticate, parcă bună de pus în vitrină, de unde urlă în permanență o foame pantagruelică.

Textul lui Rodrigo Garcia respiră la fel ca o tragedie antică, din care, pe undeva, a mai rămas speranța. Suntem asemenea peștilor dintr-un acvariu suprapopulat, luptându-ne pentru o ultimă gură de aer. Agamemnon este un pumn în plexul solar, în care comedia își depășește limitele prin ridicol. Un ridicol în care găsim tragismul supereroilor contemporani, eroi fantoșă, anxioși, degradați, fragmentari, alienați, neliniștiți, răpuși de maldărele de cumpărături.

Teatrul Național ”Lucian Blaga”, CLUJ
AGAMEMNON
de Rodrigo García

Distribuţia:
Sorin Leoveanu
Miriam Cuibus
Sânziana Tarţa

Traducătorul: Luminița Voina-Răuț
Regia: Andrei Măjeri
Scenografia: Irina Moscu
Data premierei: miercuri, 16 septembrie 2015
Durata spectacolului: 75 min.

TRAILER

Alte Evenimente

Concert ZDOB și ZDUB

Categoria: ,

4 IUNIE, ora 21:00
Locația: Piața Unirii

MASS

Categoria: ,

5 IUNIE, ora 17:00
Locația: Sala Transilvania
| Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Unteatru

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul