Treci la conținutul principal

Ziua a cincea de FITO | 27 septembrie 2018

Categoria:

Timpul trece repede și iată-ne ajunși în ziua a cincea de festival. Ne așteaptă încă o după-amiază plină de spectacole care nu trebuie ratate de niciun iubitor de teatru.

Ziua începe de la ora 17:00, la Sala Florica Ungur, cu spectacolul de poezie dedicat Centenarului Marii Uniri, „Treptele Unirii”, susținut de actorul Emil Boroghină. Spectacolul îşi propune să surprindă sintetic, cu ajutorul creaţiei marilor noştri poeţi, cea mai importantă şi mai de seamă problemă a existenței poporului român timp de peste două milenii, unitatea lui deplină.

De la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului, Molière revine pe scena Teatrului Regina Maria de data aceasta cu comedia „Tartuffe”, care se bucură de o versiune actualizată de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu și jucată cu succes de actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila , printre care se numără Emilian Oprea și Andreea Vasile. Spectacolul se află în secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

Înainte de a intra la spectacol, vă invităm să treceți pe la standul „Cărți pentru un monument”, care se află în foaierul de la intrare în teatru. Scriitorii și istoricii care au publicat opere la editura Arca oferă publicului cărțile lor, iar suma adunată în urma vânzării acestora va fi donată pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic.

De la ora 20:00, la Sala Arcadia, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași ne invită la o „piesă-metaforă plină de sevă, care, deși scurtă, concentrează foarte multe idei, îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate”: „Gunoierul”, de Mimi Brănescu.

De la ora 21:30, pe scena mobilă în Piața Regele Ferdinand I, domnul și doamna Macbeth complotează pentru a pune mâna pe coroană. Vor fi dispuși să meargă până la capăt, chiar dacă singura soluție rămâne crima? „În inima nopții-Episodul Macbeth”, scenariu de Gavriil Pinte după tragedia lui William Shakespeare, cu inserții de George Banu și Monique Borie, spectacol propus de Teatrului Regina Maria pentru a participa în secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

heather FITO 2018 2

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club, A’la Chef Catering, S.C. Congips, Farmacia 3, Green Pub, Casa Florilor, Cofetăria Flavours și tuturor partenerilor.

Bilete se pot achiziționa de la Agenţia Teatrului, deschisă în perioada festivalului de luni – vineri între orele 10:00-21:00, sâmbătă între orele 13:00- 19:00 și duminică între orele 10:00-12:00 și 18:00-19:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Vă așteptăm cu drag la festival!

teatrul oradea 16 2023

SPONSORI

Parteneri Media

PARTENERI DE MOBILITATE

Organizatori

Cu sprijinul