Treci la conținutul principal
Categoria:

ICH BIN OFELIA

S-ar putea spune că Ich Bin Ofelia este o mostră de teorie teatrală, făcută însă cu maximă implicare şi sensibilitate. Menită să descompună pârghiile unui text clasic pentru a le reasambla.

În elegantul nostru cămin de bătrâni, s-a mutat artista N.N. Doamna N.N. a fost distinsă cu medalia Sarah-Berndhard, inelul „Eleonora Duse” și este membră de onoare a Asociației Internaționale „Shakespeare”. Geniul ei dramatic a fost ingenuu, mai ales în piesele lui Shakespeare. A strălucit în mod deosebit întruchipând-o pe Ofelia lui Hamlet.
Ich Bin Ofelia probează asumarea exemplară a unui rol, lipit asemeni măştii transparente ca un al doilea chip și tranşat aproape în multiple particule.

Aceasta este povestea unei femei cu o minte ce deapănă istorii asemeni unui ghem, a unei actrițe, a unei vieți, a unei povesti.

Ofelia trăiește permanent în proximitatea lui Hamlet. Evoluează ca personaj în această tensionată şi în același timp fascinantă relație, care revine constant în prim plan. Monologul este extrem de dens şi profund ca scriitură, conceput într-o cheie postmodernă, amalgamând inserturi din Hamlet, interpretări literare şi în acelaşi timp psihologice ale celorlalte voci din piesă, ipoteze provocatoare despre gândurile şi faptele lor, despre existenţa unor figuri din epocă – regina Elisabeta – şi nu mai puţin spectrul lui Shakespeare, bântuindu-și personajele.

Traducerea: Dan Stoica
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Erika Marton
Muzica: Cristi Jugaru

TRAILER

Alte Evenimente

Concert ZDOB și ZDUB

Categoria: ,

4 IUNIE, ora 21:00
Locația: Piața Unirii

MASS

Categoria: ,

5 IUNIE, ora 17:00
Locația: Sala Transilvania
| Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Unteatru

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul