Treci la conținutul principal
Categoria:

Câștigătorul CONCURSULUI DE CREAȚIE DRAMATICĂ | ediția 2018

Juriul „Concursului de creație dramatică dedicat piesei scurte” a desemnat câștigătorul acestei ediții!

Ca în fiecare an, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt s-a organizat „Concursul de creație dramatică dedicat piesei scurte”, care are ca scop încurajarea dramaturgiei românești originale, cu precădere a teatrului scurt.

Organizatorii nu sugerează o tematică anume, lăsând libertate de opțiune scriitorilor, criteriul de apreciere al pieselor fiind unul de ordin estetic. Singurul element impus este cel formal, cerut de rigorile teatrului scurt.

Anul acesta au fost înscrise în concurs 15 texte, care au fost citite și analizate de juriul alcătuit din criticii de teatru Claudiu Groza, Oana Borș și actorul Eugen Țugulea. În urma evaluării textelor, pornind de la premise ce țin de tehnica dramatică şi de valoarea artistică, au fost selectate trei texte finaliste:

  1. „Cu drona”, de Radu Popescu
  2. „Zloată sau Viitorul Președinte al României”, de Radu Popescu
  3. „Trecând prin ziduri, jurnal de repetiții”, de Edith Negulici

Piesa declarată câștigătoare, în deplin acord al membrilor juriului, este „Cu drona”, scrisă de domnul Radu Popescu, „un text proaspăt, tineresc, cu subiect amuzant și imprevizibil, domestic, extrem, contemporan, cu o doză de suspans și o scriitură care-i asigură un fast potențial scenic” (Claudiu Groza).

Textul va apărea în următorul număr al Revistei Familia și va fi trimis tuturor teatrelor din țară pentru a fi lecturat și, sperăm, pus în scenă.

Felicitări finaliștilor și, în special, câștigătorului!

De asemenea, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea vă invităm la spectacolele lectură „SUB-SOUL”, text și regie de Crista Bilciu (sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 15:00, la Sala Arcadia), care a fost câștigătorul „Concursului de creație dramatică dedicat piesei scurte” al ediției 2017 și „HALLO, SWITZERLAND!”, de Laurențiu Budău, regia Alexandru Rusu (duminică, 30 septembrie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia), care se numără printre textele finaliste ale ediției 2016. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la Agenția Teatrului.

Ne vedem la Festivalul Internațional de Teatru Oradea!

 

Alte Evenimente

ALIFANTIS & FRAGILE BAND

Duminică, 9 IUNIE, ora 19:00
Locație: Sala Mare
Campania Națională ARTIȘTII pentru ARTIȘTI

ADEVĂRUL

9 IUNIE, ora 17:00
Locație: Sala Transilvania
Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara

PARTENERI PRINCIPALI


PARTENERI

Sponsori

Parteneri Media

Organizatori

Cu sprijinul